El govern polonès censura els mitjans de comunicació independents

Opublikowano: 28.06.2022 | Kategorie: International, Komunikaty

Liczba wyświetleń: 1160

🇬🇧 English 🇩🇪 Deutsch 🇫🇷 Français 🇵🇱 Polski 🇪🇸 Español / Catalana

Volen silenciar els mitjans independents? Aleshores cridem a tot el món! El govern polonès censura els mitjans de comunicació lliures.

Un portal independent de llibertat no comercial de Polònia, WolneMedia.net, va ser censurat preventivament en contra de la protecció garantida per l’article 54 de la Constitució polonesa. El govern polonès, pro-ucraïnès, no permet que es critiqui la propaganda i la política governamental pro-ucraïneses. El propietari del portal que, després de 15 anys d’activitat a favor de la llibertat d’expressió, es va enfrontar a una censura brutal per part de la seguretat de l’Estat, no ha rebut una notificació sobre la censura ni informació sobre com recórrer. La llista de llocs web censurats és secreta i creix diàriament. Es pot accedir a ells des de fora de Polònia, i a Polònia a través de VPNs, passarel·les proxy i canviant les adreces DNS per altres estrangeres, que la majoria dels ciutadans corrents del país desconeixen. Els llocs bloquejats tenen una cosa en comú: estan a l’oposició al govern i han soscavat amb les seves crítiques la confiança en la informació dels principals mitjans de comunicació. El Govern polonès vol tenir el monopoli de la informació i bloqueja qualsevol que no difongui la propaganda sota l’acusació de posar en perill la seguretat de l’Estat. Heus aquí una declaració del propietari del portal. Llegiu i difongueu la paraula sense restriccions. Que tothom ho sàpiga!

* * *

Em sento com una petita mosca de la fruita que l’Estat totalitari vol enderrocar amb les bales d’un canó antiaeri.

Faig una crida a l’ABW (servei d’intel·ligència de Polònia) perquè elimini „Wolne Media” de la llista de llocs bloquejats. Això és un gran error, perquè el portal és propolonès. Si la guerra esclata amb Rússia o qualsevol altre país, el portal passarà de ser un oasi de llibertat d’expressió a un búnquer de lluita per a Polònia i els polonesos. Perquè aquesta serà la necessitat del moment i de la Pàtria.

De moment, estem formalment en temps de pau (no hi ha llei marcial), per això no amenacem la seguretat de l’Estat. En què es basa aquesta amenaça? Perquè el portal publica notícies falses ucraïneses? I què, també publica las dels russos! El portal publica notícies dels mitjans de comunicació de tot el món. Per què hauria de fer una excepció amb els mitjans de comunicació russos, que durant la guerra russo-ucraïnesa van acompanyats a més d’advertiments „¡Precaució, això és propaganda russa, llegiu amb atenció!”?

El meu portal no és un canal de propaganda de Rússia, Ucraïna, PiS (partit en el govern, Llei i Justícia) o qualsevol altre. Em prenc seriosament els meus usuaris: vull que pensin per si mateixos i treguin les seves pròpies conclusions. Per això, no poden tenir informació filtrada i només políticament correcta. No sóc russòfil, ni russòfob, ni ucranòfil, ni ucraniofòbic. Jutjo persones individuals, no comunitats senceres, perquè hi ha persones empàtiques i psicòpates a tot arreu, i no es pot ficar tothom al mateix sac.

La censura preventiva es va produir uns dies després de la publicació de la informació del Dr. Leszek Sykulski, que va trobar als recursos d’Internet un vídeo de l’Equip de Recerca de la Sejm per a la Seguretat de l’Estat de maig de 2019, sobre el qual va declarar l’agent de l’Oficina Central Anticorrupció Wojciech Janik: „Es tracta d’una informació procedent de diverses fonts que aquestes cintes hi són efectivament, que hi va haver persones gravades i que s’utilitzen per al xantatge. No obstant, altres investigacions relacionades amb el cas diuen que les còpies de seguretat, és a dir, les còpies addicionals de les cintes, es van emportar a un lloc segur en territori ucraïnès”. No es tracta de propaganda russa ni d’un bul, sinó d’informació real i antiga del Parlament polonès.

No es tractava d’ajudar sincerament Ucraïna a lluitar contra l’agressor rus? Què hi havia en aquestes cintes perquè tingui tant de pànic que la seva dona no el perdoni i els votants no l’aplaudeixin? Sexe amb un hipopòtam? Si és cert i els polítics van sucumbir al xantatge, ABW els hauria d’arrestar, perquè van trair Polònia, no defensar-los des d’una presó! Se suposa que la promoció de la unió poloneso-ucraïnesa als mitjans de comunicació oculta una capitulació secreta? Segueix existint Polònia o s’ha convertit en una colònia d’Ucraïna?

És alarmant que les autoritats del Parlament polonès hagin acordat exhibir al Sejm (el parlament de Polònia) la bandera d’Ucraïna (un Estat convidat) en lloc de la bandera de l’Estat amfitrió, i la bandera de Polònia en lloc de l’Estat convidat. Alguns edificis estatals han substituït les banderes poloneses per banderes ucraïneses, com l’ajuntament de Varsòvia, violant la legislació polonesa.

I ara què? Aquestes paraules estan adreçades als serveis secrets. ¿Assaltaran casa meva i plantaran un bazooka amb una llista de polítics „a afusellar”, la nòmina de Putin, un ganivet ensangonat amb la meva empremta dactilar, un armari ple de kinderporno alemany de Düsseldorf, una galleda de cocaïna, una mica més? Blocaran el meu compte bancari perquè no tingui diners per viure, menjar i pagar les quotes, perquè caigui en la pobresa i en la manca de llar? ¿O organitzarà una cita amb un assassí en sèrie o tancar-me en un centre de detenció durant diversos anys acusat d'”espionatge” per a Moçambic per „influir en l’opinió pública”?

Els continguts del portal se seleccionen de fonts externes sota llicència, però també són creats pels lectors. Quan els periodistes i blocaires independents són bloquejats en altres mitjans de comunicació per ser políticament incorrectes, troben el camí cap a WolneMedia.net. La selecció de continguts es crea de forma espontània i mostra la informació i els punts de vista que falten als mitjans de comunicació polonesos.

Qualsevol pot publicar al meu portal mentre es respecti la legislació polonesa, fins i tot el Sr. Jaroslaw Kaczynski i el Sr. Mateusz Morawiecki, que consideren els „Mitjos Lliures” com un enemic a destruir. Per què? Perquè se’ls critica constantment per les seves males decisions, ja siguin polítiques, ja siguin pandèmiques, ja siguin econòmiques, ja sigui per agitar el sabre de Putin davant dels seus ulls, amb la qual cosa exposen Polònia als fongs nuclears. No recorden que van ser lloats per 500+ i altres bones decisions diverses. Cal jutjar les accions dels polítics i no les paraules. M’encantaria veure els seus articles al meu portal, i les respostes als comentaris dels usuaris. Si creuen que s’han publicat unes escombraries, tindrien l’oportunitat de refutar-les. En això consisteix la veritable llibertat d’expressió, i no pas a censurar la suposada „desinformació”, és a dir, les antigues „teories de la conspiració” que s’han rehabilitat després d’una onada de credibilitat.

Vull que la guerra ucraïnès-polonesa acabi ràpidament i que torni la pau, perquè la guerra és dolenta. No dono suport a l’agressió de Rússia contra Ucraïna, igual que no vaig recolzar l’agressió dels Estats Units contra diversos països del món. Sóc partidari d’ajudar les víctimes de la guerra (però sense exagerar: els polonesos no han de ser tractats pitjor que els ucraïnesos) i jutjar els crims de guerra (tots, no només els russos). Jo també vull la reconciliació polonès-ucraïnesa, però no ha de basar-se en l’encobriment de la massacre de Volhyn i en fer la pilota als ucraïnesos, sinó en les seves sinceres disculpes al poble polonès, a la condemna del genocidi i en una declaració clara de Ucraïna no té reivindicacions territorials sobre les regions de Podkarpacie o Lublin. Deixem-nos guiar per l’empatia, però també pel sentit comú i els interessos de Polònia i els polonesos.

Sé que existeix l’article 180(1) de la „Llei de Telecomunicacions”, que permet bloquejar arbitràriament, sense ordre judicial, a petició del govern, els llocs que suposadament amenacen la seguretat de l’Estat (a la pràctica, el benestar del govern) , però també hi ha l’esmentat article 54 de la „Constitució de la República de Polònia”, que prohibeix explícitament la censura preventiva i garanteix a tot ciutadà el dret a obtenir i difondre informació. La „Llei de Telecomunicacions” viola la „Constitució de la República de Polònia” i el bloqueig de portals opositors al govern és il·legal. Vivim a una Xina totalitària, on només es poden proclamar les opinions del Partit Comunista, o en un Estat democràtic que respecta el pluralisme?

El portal „Wolne Media” permet a les persones que no estan satisfetes amb els mitjans de comunicació dominants llegir informació alternativa, i no hi veig res dolent ni perillós. Aquí ningú no recolza el terrorisme ni l’extremisme, sinó tot al contrari. Tret que consideris que ampliar els teus horitzons mentals o criticar PiS i el govern és „extremisme”. Perquè qui no és amb nosaltres està contra nosaltres… I se t’ha acudit que hi ha una tercera resposta: mirar amb neutralitat des de la distància?

O és que el fet de fer preguntes incòmodes o qüestionar la veracitat de la cobertura dels mitjans de comunicació dominants és ara un delicte que amenaça la seguretat de l’Estat? L’Estat polonès ha de ser molt feble si ha de recórrer a la censura de petits portals i blocs que no són citats per cap mitjà de comunicació important, i la influència dels quals en l’opinió pública és gairebé nul·la.

Sembla més aviat la por obsessiva del PiS a l’existència de portals que no controla. Sota la influència de les emocions de la guerra, estan paranoics i veuen enemics, espies per tot arreu… A causa de l’omnipresent propaganda ucraïnesa al corrent principal, et tornes emocionalment retorçat i perds el contacte amb la realitat. En bloquejar el portal, et „talles les orelles”, cosa que significa que aprendràs menys, i aquesta ignorància pot perjudicar-te en el futur.

Els demano que desbloquegin la censura preventiva, perquè estan ridiculitzant la nostra pàtria i proporcionant a Rússia material propagandístic gratuït, que és perjudicial per a l’Estat polonès. El portal està del costat de Polònia i del poble polonès (cosa que no significa que estigui del costat del govern i del partit Llei i Justícia). Està del costat de la gent comuna, no de les corporacions, els banquers i les „elits”. La crítica política és bona, perquè els polítics poden entendre els seus errors (i corregir-los), en lloc d’afirmar amb orgull inflat, el brillants que són com a líders de la nació. Amb aquest enfocament no trepitgen el terra com poderosos gegants, sinó que suren sobre ell com globus. Aparentment la mateixa altura sobre el terra, però…

Maurycy Hawranek
Administrador WolneMedia.net
E-mail:

1

TAGI: ,

Poznaj plan rządu!

OD ADMINISTRATORA PORTALU

Hej! Cieszę się, że odwiedziłeś naszą stronę! Naprawdę! Jeśli zależy Ci na dalszym rozpowszechnianiu niezależnych informacji, ujawnianiu tego co przemilczane, niewygodne lub ukrywane, możesz dołożyć swoją cegiełkę i wesprzeć "Wolne Media" finansowo. Darowizna jest też pewną formą „pozytywnej energii” – podziękowaniem za wiedzę, którą tutaj zdobywasz. Media obywatelskie, jak nasz portal, nie mają dochodów z prenumerat ani nie są sponsorowane przez bogate korporacje by realizowały ich ukryte cele. Musimy radzić sobie sami. Jak możesz pomóc? Dowiesz się TUTAJ. Z góry dziękuję za wsparcie i nieobojętność!

Poglądy wyrażane przez autorów i komentujących użytkowników są ich prywatnymi poglądami i nie muszą odzwierciedlać poglądów administracji "Wolnych Mediów". Jeżeli materiał narusza Twoje prawa autorskie, przeczytaj informacje dostępne tutaj, a następnie (jeśli wciąż tak uważasz) skontaktuj się z nami! Jeśli artykuł lub komentarz łamie prawo lub regulamin, powiadom nas o tym formularzem kontaktowym.

Dodaj komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz.
Jeśli już się logowałeś - odśwież stronę.